De beste podcast over media, marketing en meer

Podcasts bestaan al sinds 2004, maar lijken sinds vorig jaar sterk te groeien aan populariteit. Voor veel mensen, zo ook voor ons, een prima manier om op de hoogte te blijven van een vakgebied.

Wij kunnen het iedereen aanraden. Om je op weg te helpen hebben we de beste Nederlandse tech-, media- en marketingpodcast voor je op een rijtje gezet. Te luisteren via iTunes, online of met een podcast app (zit standaard op je iPhone).

De enthousiaste professionals

iedere week

Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg presenteren De Technoloog, een podcast van BNR Nieuwsradio. Iedere week ontvangen zij een gast en behandelen daarmee een onderwerp over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving. De twee vullen elkaar goed aan en de thema’s zijn actueel en relevant. Zo wordt met een internationale beveiligingsexpert besproken wat de NSA allemaal wel en niet kan (ze kunnen bijna alles), vertelt een hoogleraar Robotica over de toekomst van robots en wordt de ondergang van Uber geschetst.

De technologiewebsite

iedere week

In De Week Van NuTech wordt iedere week in ongeveer 15 minuten het belangrijkste technieuws besproken. Één van de langstlopende podcasts uit dit rijtje, deze podcast loopt al ruim 2,5 jaar. Dus je kan even vooruit!

De bevriende ondernemers

af en toe

Vooral erg vermakelijk om te luisteren is Een Podcast over Media van DWDD gezicht en Blendle oprichter Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth, mede-oprichter en uitgever van De Correspondent. Twee vrienden die iedere aflevering (wanneer die uitkomen is volstrekt willekeurig) een lijstje onderwerpen bespreken over media in de breedste zin van het woord. Wat zich altijd ontpopt tot vermakelijke discussies waarbij beide heren niet bang zijn om hun mening te geven.

De gelikte marketeers

tweewekelijks

De heren achter Wayne Parker Kent, een uitgever van een collectie website die naar eigen zeggen gezamenlijk 8 miljoen mensen per maand bereiken, maken de podcast The Brief. Hierin bespreken Mark Schoones, aangevuld met een collega als cohost en een gast, verschillende aspecten over marketing. Daarnaast altijd een uitgebreid interview met de gast.

De oude rotten

maandelijks

De website en tevens podcast Fast Moving Targets publiceert al sinds 2012 interviews en andere items over hun vakgebied: muziek, technologie en communicatie. Zowel streaming, live via Youtube en als podcast. Met een enorm archief altijd wel een interessant interview om te luisteren.

Heb jij nog tips? Wij zijn benieuwd!